Meditația și beneficiile ei

[RO ] Hello people și bine v-am găsit pe blogul meu. Astăzi, datorită faptului că( pentru mine, cel puțin) a fost o săptămână foarte aglomerată( but pretty nice tho), m-am gândit să vorbesc despre meditație. De aceea, ahora y aquí, o avem pe inegalabila, extraordinara, magnifica și minunata actriță& yoga trainer LIA MARIN ! Sper să vă placă! Enjoy! 😉

Lia Marin

First of all, o voi lăsa pe Lia să vă împărtășească experiența ei cu meditația, cum i-a schimbat viața și de ce ar trebui să facă parte din rutina noastră zilnic. It is gonna be lit, vă promit:)

Experiența mea cu meditația are un început amuzant. Când eram în clasa a XI-a, eu și prietena mea cea mai bună am început să facem yoga de pe Youtube la mine în grădină (în loc să învățăm, așa cum le spusesem alor noștri). Știu, acum sună lame, dar atunci yoga nu era foarte populară în România, și mai ales în cercurile pe care le frecventam noi, nu știam pe altcineva interesat. Așa că pentru noi era ceva experimental. Ne era frică și eram entuziasmate. Plus că reputația yoga la momentul acela era însoțită de ideea de cult, Bivolaru, pipi pe alți oameni și posibil sex în grup cu extaz și spirale. Prima oară când am făcut un curs de pe YT de 20 min, ceva cu „Salutul Soarelui” îmi amintesc, mi s-a părut ciudată la cât de banal sau lumesc poate fi: un fel de exercițiu fizic mai ușor cu mult respirat. Mi-am spus: ”..da măi, dar poate nu e yoga-yoga, poate e altfel cu instructor live, cu mai mulți oameni, probabil altcineva mă poate conduce spre o zona mai profundă a corpului și sinelui meu”. 

 Am continuat să căutam alte video-uri și să ne tot antrenăm. La un moment dat, prietena mea a spus „Hei, cum ar fi să începem să medităm?” Lucru care pe mine m-a speriat. Mă gândeam „Cum să las pe altcineva să între în mintea mea? Dacă în starea aia de relaxare îmi e implantat ceva rău în cap?”; tot felul de frici și temeri din acestea complet aberante, cumva cristalizate din mediul care mă înconjoară. 

De atunci, am început să ascult tot ce găseam pe youtube în materie de meditație ghidată (de energie, de somn, de dimineața, de purificare, de când te doare capul, de făcut duș etc. :)))) ). Totul mergea ok, eram mult mai conștientă în viața de zi cu zi de cum reacționez, aveam mai multă energie și mă simțeam mai trează. Apoi, pe perioada facultății am început periplul tuturor aplicațiilor de meditație care existau în Google Play. Toate. Mi-am și cumpărat unele..problema era că mă tot lăsam după 20-25 de zile de practică constantă, ceea ce mă făcea să mă simt prost atât la nivel spiritual, cât și personal și îmi spuneam „De ce renunț?; Nu sunt bună de nimic; Nu mă pot ține de promisiuni; Iar vor primi satisfacție alții pe baza insuccesului meu.” , iar în viața de zi cu zi eram mult mai iritabilă, mai obosită, reacționam din instinct sau inerție și nu din propria dorință. ,,Un yogi sau om pasionat nu ar avea niciodată probleme din astea..” îmi ziceam eu, ,,..deci clar nu sunt, oricât încerc”- [**râd spunând asta deoarece mi-ar fi plăcut să am versiunea mea de la 25 de ani acolo sau pe oricine altcineva cu mai multă experiență să îmi spună că e OK, că absolut toți trecem prin asta, și mai important e de câte ori te reapuci, nu de cate ori te lași**].

Mai apoi, am experimentat cu mai multe tehnici de meditație, fără ghid, cu mantra, cu un anume mediu în jur, cu diferite mudre° (°gesturi făcute cu mâinile pentru a redirecționa energia înapoi în corp). Momentan încă mă informez și încerc să-mi construiesc o practică de meditație personală. Experimentez foarte mult cu diferite tehnici de meditație fiindcă încerc să o găsesc pe aceea care mă vă ajuta să accesez un nivel mai profund decât stratul superficial de relaxare-liniște temporară pe care o aduc, într-adevăr, majoritatea meditațiilor de pe piață. Acum sunt într-o faza în care sunt foarte pasionată de exercițiile de respirație și cum să accesez diferite niveluri are ființei mele prin intermediul lor. 

În vara asta am plănuită o experiență interesantă, apropo de meditație, și sunt tare curioasă ce o să descopăr și ce o să pot împărtăși cu voi după!

Diferențele dintre zilele cu meditație și cele fără sunt clare:

 • îmi aduc aminte mai bine lucruri din zilele respective, adică au fost acțiuni mult mai conștientizate;
 • mă simțeam mult mai centrată;
 • eram plină de energie (simțeam că am 1 oră în plus de energie să fac lucruri după ce meditam);
 • eram mai greu de enervat (deoarece eu decideam cum reacționam);
 • eram mult mai creativă (pe fondul faptului că nu eram panicată din zi până în noapte de diferite lucruri mici, viitor, opinii etc);
 • puteam să fac mult mai ușor diferență dintre mine și gândurile mele (care nu reprezintă cine sau ce sunt eu);
 • aveam puterea să scurtez un proces de gândire nefavorabil sau care doar îmi sugea energia;
 • un lucru bonus pe care l-am observat în materie de obiceiuri, eram capabilă să implementez și să susțin mai multe obiceiuri sănătoase – fără telefon intre 12-10 am, beam 2l-3l de apă pe zi etc etc. Cumva ordinea și detașarea pe care mi-o aduceau meditatul față de problemele care apăreau, mă stimulau și mă făceau să fiu încântată și de alte lucruri bune pe care le puteam face pentru mine. Atunci când îmi pierdeam obiceiul de a medita, starea mea de spirit se deteriora, iar obiceiurile astea dispăreau de la sine. 

Cred că cel mai important este să găsești un obicei de care să legi meditația, altfel poate fi foarte greu să te apuci. Poate o poți lega de antrenamentul pe care îl faci, de cele 10 minute de lenevit după micul dejun sau după dușul de seară. 

Meditația este o practica intimă, fiecare are propriul drum cu ea, pentru că în final să-ți găsești practica care te pune în legătură cu sinele tău (care e mereu acolo, îngropat sub toate problemele temporare de zi cu zi), și după care să te ridici și să te simți renăscut și plin de energie. 

OK Lia, foarte frumos, dar te rog să îmi lași și mie măcar 100-150 de caractere libere pe articol:)) ( glumesc:) luv u, gorgeous human being ).

Buuun, acum a venit rândul meu să vă povestesc despre experiența mea în lumea meditației:)

Toată  „călătoria asta a mea în lumea meditației a pornit la începutul lui 2021, pe principiul new year,new me :))) Până atunci, aveam o părere destul de neutră asupra acestui subiect, doar pentru că mi se părea că efectele meditației nu vor funcționa asupra mea. Well, guess what, au funcționat:) Toate beneficiile despre care v-a vorbit Lia mai sus, au avut un efect surprinzător asupra mea, ceea ce nu a putut decât să mă bucure. Cred că, pe lângă clipurile de pe net și instructorul de yoga, cea mai importantă este atmosfera. ( cel puțin pentru mine). Eu, spre exemplu, aleg să meditez dimineața, doar pentru a-mi începe ziua într-un mod cât mai bun și mai relaxant.( nu prin ședințe foto, colaborări și mail-uri :)) ). Acestea fiind spuse, îmi întind salteluța de yoga, aprind niște lumânări, caut ceva ședință de meditație pe Youtube care să mă prindă, și încep. Pentru mine, cât timp meditez, e foarte important să fie liniște. Trust me, dacă începi să meditezi și meanwhile, maică-ta se apucă să dea cu aspiratorul și taică-tu pune ceva colaj de muzica de petrecere, it it not gonna work:))) Trebuie să fii doar tu cu gândurile tale. Got it?

Sincer să fiu, pot spune cu tărie că 10 minute de meditație îți vor schimba complet ziua. Vei vedea că îți vei termina TO DO list-ul mult mai repede și eficient, vei fi mai calm/ă și toate chestiile îți vor merge mână-n mână. Citeam azi un articol în care scria că tu, ca adolescent cel puțin, trebuie să ai 5 hobby-uri: 1) din care să faci bani; 2) unul care să îți antreneze corpul; 3) unul care să îți dezvolte creativitatea; 4) unul care să îți dezvolte inteligența; 5) unul care să îți îmbunătățească mentalitatea. Dacă le faci pe toate 5, you are amazing! 🙂

Buuuuuuun, atât pe azi. Sper că v-a plăcut acest articol și că v-a făcut să vă aduceți un element nou în viața voastră, și anume meditația. Vreau să îi mulțumesc Liei Marin pentru că a acceptat invitația mea:) Nu uitați să vă abonați la blogul meu, pentru că urmează surprize;) Până data viitoare, remember, you are the best! 😉

Lia: main IG account – @liacm , cont de yoga: @_yogatreat_

[EN]

Hello people and welcome back to my blog. Today, due to the fact that (for me at least) it has been a very busy week (but pretty nice tho), I thought I’d talk about meditation. That’s why, ahora y aquí, we have the unrivalled, extraordinary, magnificent and wonderful actress & yoga trainer LIA MARIN! I hope you like it! Enjoy! 😉

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_1301.jpg

First of all, I’m going to let Lia share her experience with meditation, how it changed her life, and why she should be part of our daily routine. It is gonna be lit, I promise you:)

My experience with meditation has a funny start. When I was in the 11th grade, my best friend and I started doing yoga on Youtube in my garden (instead of learning, as we had told our people). I know, now it sounds lame, but then yoga wasn’t very popular in Romania, and especially in the circles we frequented, We didn’t know anyone else interested. So for us it was experimental. We were scared and excited. Plus, yoga’s reputation at the time was accompanied by the idea of worship, Bivolaru, peeing on other people and possibly group sex with ecstasy and spirals. The first time I took a 20-minute YT course, something with „Sun Salutation” I remember, I found it strange at how banal or mundane it can be: a kind of easier physical exercise with much breathing. I said to myself, „.. yes, but maybe it’s not yoga-yoga, maybe it’s different with live instructor, with more people, probably someone else can lead me to a deeper area of my body and self.”

We kept looking for other videos and training. At one point, my friend said, „Hey, how about we start meditating?” Which scared me. I was thinking, „How can I let someone else get inside my head? What if something bad is implanted in my head in that state of relaxation?”; all kinds of outlandish fears , somehow crystallized from the environment that surrounds me.

Since then, I started listening to everything I found on youtube in terms of guided meditation (energy, sleep, morning, purification, since your head hurts, showering, etc. :)))) ). Everything was going OK, I was more aware in my daily life of how I reacted, I had more energy and I felt more awake. Then, during college, I started to have all the meditation apps that existed in Google Play. All. I bought some.. the problem was that I kept giving up after 20-25 days of constant practice, which made me feel bad both spiritually and personally, and I was like, „Why am I giving up? I’m no good; I can’t keep my promises; And others will receive satisfaction based on my failure.” , and in everyday life I was more irritable, more tired, reacting by instinct or inertia and not by my own desire. „A yogi or a passionate man would never have problems like that..,,..” so clearly I’m not, as much as I try”- [laugh saying that because I would have liked to have my version of 25 years there or anyone else with more experience to tell me that it’s OK, that absolutely everyone is going through this, and more important how many times you restart, rather than how many times you fail].

Afterwards, I experimented with several meditation techniques, without guide, with the mantra, with a certain environment around, with different mudras° (°gestures made with my hands to redirect energy back into the body). At the moment I am still informing myself and trying to build a practice of personal meditation. I’m experimenting a lot with different meditation techniques because I’m trying to find the one that will help me to go to a deeper level than the superficial layer of temporary relaxation-quiet that most meditations bring to the market. Now I’m in a phase where I’m very passionate about breathing exercises and how to access different levels of my being through them.

This summer I’ve planned an interesting experience, speaking of meditation, and I’m very curious what I’m going to discover and what I’m going to be able to share with you afterwards!

The differences between the days with meditation and without it are clear:

 • I remember better things from those days, i mean they were much more aware actions
 • I felt much more centered;
 • I was full of energy (I felt I had an extra hour of energy to do things after meditating);
 • I was harder to get angry (because I was deciding how I reacted);
 • I was much more creative (on the background of the fact that I was not panicked from day to night of different little things, future, opinions etc.)
 • I could make it much easier to tell the difference between myself and my thoughts (which are not who or who I am);
 • I had the power to shorten an unfavorable thought process or just suck my energy;
 • a bonus thing that I noticed in terms of habits, I was able to implement and support several healthy habits – without phone between 12-10 am, drink 2l-3l of water per day etc etc. Somehow the order and detachment that meditation brought me about the problems that arose, stimulated me and made me happy with other good things that I could do for myself. When I lost my habit of meditating, my mood deteriorated, and these habits disappeared by themselves.

I think the most important thing is to find a habit to link meditation to, otherwise it can be very hard to get started. Maybe you can tie it to your training, the 10 minutes of laziness after breakfast or after the evening shower.

Meditation is an intimate practice, each has its own way with it, because in the end you find the practice that puts you in touch with your self (which is always there, buried under all the temporary everyday problems), and then to get up and feel reborn and full of energy.

OK Lia, very nice, but please leave me at least 100-150 characters free per article:)) ( I joke:) luv u, gorgeous human being ).

Okkkk,now it’s my turn to tell you about my experience in the world of meditation:)

All this „journey” of mine into the world of meditation started in early 2021, on the principle of new year,new me :))) Until then, I had a rather neutral opinion on this subject, just because it seemed to me that the effects of meditation would not work on me. Well, guess what, they worked:) All the benefits Lia told you about above had a surprising effect on me, which I could only enjoy. I think, in addition to the videos on the internet and the yoga instructor, the most important thing is the atmosphere. (at least for me). I, for example, choose to meditate in the morning, just to start my day in the best and most relaxing way. (not through photo shoots, collaborations and mails :)) ). That said, I stretch out my yoga whisper, light some candles, look for some meditation session on Youtube to catch me, and I start. For me, as long as I meditate, it’s very important to be quiet. Trust me, if you start to meditate and meanwhile, your mother starts vacuuming and your dad puts some collage of party music, it doesn’t gonna work:))) You have to be just you with your thoughts. Got it?

To be honest, I can strongly say that 10 minutes of meditation will completely change your day. You’ll see that you’ll finish your TO DO list much faster and more efficiently, you’ll be calmer and all the stuff will go hand in hand. I was reading an article today that said that you, as a teenager at least, must have 5 hobbies: 1) from which to make money; 2) one to train your body; 3) one to develop your creativity; 4) one to develop your intelligence; 5) one that improves your mentality. If you do all 5, you are amazing! 🙂

Okkk, that is it! I hope you enjoyed this article and made you bring a new element into your life, namely meditation. I want to thank Liea Marin for accepting my invitation:) Don’t forget to subscribe to my blog, because surprises follow;) Until next time, remember, you are the best! 😉

Lia s social account: main IG account: @liacm , yoga account @_yogatreat_

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s