Cum m-a afectat pandemia?

Hello people! Eu sunt Andrei și bine v-am regăsit pe blogul meu. Astăzi, datorită faptului că mi-ați sugerat foarte mulți să aduc acest subiect pe blog, voi vorbi despre efectele pandemiei asupra mea. Pentru asta, am apelat chiar la una din profele mele și anume, dna. prof. psiholog Gabriela Pricope . Hah, v-am spus eu că nu toți profesorii au cornițe și coadă😆. Subiectul spus, prezentările făcute, deci hai să trecem la treabă. Hope you like it. Enjoy!;)

După cum v-am spus și în primele articole, pandemia m-a luat puțin pe nepregătite. Adică, statul excesiv între 4 pereți este ca o sabie cu 2 tăișuri: te fac să înnebunești, dar în același timp îți oferă oportunitatea de a-ți descoperi pasiuni sau talente noi. Din fericire, în pandemie, am fost în cel de-al 2-lea caz. Deci, blogul meu a început în același timp cu pandemia:)

Totodată, “prietenele” noastre, ale adolescenților, au venit să îmi facă o vizită. Nu știți despre cine vorbesc? Mă refer la tanti Anxietatea și la madam Depresia, actual plecate în concediu.

Lăsând gluma la o parte, era evident faptul că pandemia nu îmi putea oferi o stare foarte optimistă all the time, iar de aceea am avut și niște momente mai… melancolice, dacă le-aș putea spune. În legătură cu aceste lucruri, vă voi lăsa să citiți ce are de spus dna psiholog:

PG: Anxietatea este răspunsul natural al corpului la stres, fiind asociată cu frica sau cu teama în legatură cu evenimente viitoare. Depresia este o tulburare a dispoziției care provoacăun sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului fațăde activitățile care ne făceau plăcere. Depresia afectează modul în care te simți, gândești și te comporți și poate generao varietate de probleme, atât emoționale, cât și fizice.

În ultimii ani, clinicienii și cercetătorii s-au îndreptat către o nouă concluzie: tulburările de depresie și anxietatea nu sunt două tulburări care coexista, ci sunt doua fețe ale unei tulburări, aproape ca doua fațete ale aceleiași monede.

Vorbeam, mai sus despre anxietate.

Se pare că, reprezintă tulburarea cea mai frecventă în copilărie și adolescență. Din spectrul anxietății, tinerii sunt afectați diferit: cei de vârste mai mici, de diferite tipuri de fobie și de anxietatea separării, în timp ce cei de vârste mai mari, de diferite tipuri de anxietate socială.

Diferențierea pe sexe este și ea un factor important. Anxietatea și atacurile de panică care, până la pubertate, apar în mod egal la fete și băieți, ajung să se dubleze, în cazul fetelor. Tot fetele, sunt cele care riscă mai mult, să experimenteze depresia.

Adolescenții de liceu din zilele noastre sunt mult mai predispuși la anxietate, iar probabilitatea ca ei să aibă nevoie de sprijinul unui specialist este mai mare decât la tinerii anilor 1980.

De exemplu, un studiu realizat de Pew Research Center și menționat într-un articol publicat de New York Times pe 20 februarie 2019, cei mai mulți adolescenți americani plasează depresia și anxietatea printre cele mai serioase probleme pentru cei din grupa lor de vârstă.

Adulților din preajma adolescenților, li se recomandă să-i asculte, fără să vină cu sfaturi, fără să-i judece prea mult și mai degrabă, să le faciliteze accesul la un consilier sau psiholog, dacă este nevoie.

De

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s