Ani de liceu…

Nu m-am putut abține să nu pun melodia:)))) Anyways, salut dragii mei cititori. Articolul de azi e mai… serios sau mă rog, motivațional într-un fel. Am încercat să îmi pun ideile în ordine și cam asta a ieșit . Have fun!

  1. Echilibru

Nu, nu voi vorbi despre nu știu ce balanță, ci despre un echilibru psihic. Vezi tu, în toate există un echilibru. Totodată, echilibrul acesta se poate transforma foarte ușor în dezastru. Știai că un uragan poate fi provocat doar de bătăile din aripi ale unui fluture? Oo da, dacă acea bătaie este la momentul potrivit și în locul potrivit, am putea să ne luăm rămas bun de la viață:)) În fine, sper ca fluturii să bată în altă țară, pentru că eu nu vreau să mor așa de tânăr.

Vezi tu, acest echilibru te ajută să ai parte de o viață foarte mișto, înconjurată de oameni mișto ( în mare parte). Degeaba ai anumite calități, dacă tu nu știi cum și când să le folosești. Trebuie să știi când să glumești sau când să fi serios, când să te comporți frumos sau când să plătești cu aceeași monedă, când să știi dacă trebuie să rămâi sau să pleci dintr-un grup( revin puțin mai încolo la acest aspect).

În încheierea acestei părți vreau să mai spun un lucru. Nu formarea echilibrului este importantă, ci regăsirea lui după o perioadă mai proastă din viața ta.

2. Revin la subiectul „Toxic people”

Aici nu prea am ce să adaug, pentru că am făcut deja un articol întreg pe această idee. (pe care vă rog să îl citiți). Am ales să numesc acest articol „Ani de liceu” pentru că acești ani ne definesc cea mai frumoasă perioadă din viața noastră: ADOLESCENȚA. Te-ai întrebat vreodată de ce în această perioadă iei contact cu atîtea persoane noi și încerci anuite chestii pentru prima oară? Raspunsul e simplu: CURIOZITATE. Suntem foarte curioși și asta e foarte normal. Vrem să aflăm ce putem face, cu ce putem ajuta lumea să fie mai bună și să ne descoperim noi laturi ale personalității. Într-adevăr, curiozitatea e poate duce uneori și la eșec din anumite motive. Fie entuziasmul prea mare sau presiunea din partea celorlați… nevermind. Trebuie să ai foarte mare grijă cu cine te intersectezi, mai ales dacă ești o persoană inocentă sau ușor de influențat. O persoană ușor de influențat lângă o persoană foarte manipulatoare… cea mai oribilă combinație, de ce mă-ntrebi.

3. Grupuri, grupulețe…

În cele mai multe cazuri, un grup te poate face să te simți integrat social, deschis, să ai curajul să îți exprimi opinia etc. Cred că majoritatea au făcut parte din mai multe grupuri, cunoscând astfel diferite mentalități, pe care nu pot să le numesc bune sau proaste, dar mai bine… DIFERITE.

3.1. Influențele rele

Aici sunt de ajuns doar câteva cuvinte. Din moment ce ai întâlnit și tu acest tip de influențe, nu mai are rost să îți dau definiția:))) Vreau să îți doar atât: Dacă nu te simți bine undeva sau cu cineva, pleacă.

3.2. Influențele bune

Acestea constă în persoanele care într-adevăr ți-au demonstrat că țin la tine. Dacă nu ai parte de așa ceva, nu e problemă. Timpul le rezolvă pe toate. Și nu uita, Dumnezeu va fi mereu cel mai bun prieten al tău.

4. Stima de sine

Din punctul meu de vedere, stima de sine este cel mai bun accesoriu. Se potrivește la orice ținută și in plus, e bun de purtat în toate anotimpurile. Dacă vrei să ai parte de iubire din partea celorlalți, trebuie mai întâi să te iubești pe tine însuți. Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont, este că prietenii adevărați nu te plac pentru corp, ci pentru suflet.

După părerea mea, redarea stimei de sinei se poate face printr-un gest pe care toți îl facem în fiecare zi: ne uităm în oglindă. Prin uitatul în oglindă nu mă refer neapărat la zona aia de narcisism. Dacă te uiți în oglindă și spui cu voce tare „SUNT MÂNDRU DE CEEA CE SUNT ȘI ASTĂZI VA FI CEA MAI BUNĂ ZI DIN VIAȚA MEA”, ziua ta chiar va merge foarte bine. Înainte să scriu acest articol și să vă dau acest sfat, am făcut acest experiment chiar pe mine. Vreau să spun că am rămas uimit de felul în care mi-am îmbunătățit stima de sine.

Tu, cel/cea care citește acum, vreau să știi că ai un corp perfect și vreau să nu lași pe nimeni să pună la îndoială acest lucru. Eu am încredere în tine și știu că lupți în fiecare zi pentru a cunoaște cea mai bună versiunea a ta, chiar dacă unii nu văd asta,

Buuuun, gata pe azi. Mersi pentru că ți-ai rupt din timp pentru a-mi citi articolul. Am muncit foarte mult la el și sunt foarte mândru de el. Până săptămâna viitoare când voi posta un articol nou, STAI ACASĂ! See ya! ;)))

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s